Metalna Senovo

sl en de

DVIGALO ZA ODKLOPNIKE

Kot osnova se uporabi serijsko izdelan ročni hidravlični viličar z enojnim teleskopom podjetja PFAFF,
nosilnosti 500 kg, model HV 0516.

SPECIFIKACIJE / LASTNOSTI

nosilnost 150 kg
širina 790 mm
dolžina 1060 mm
transportna višina 1745 mm
maksimalna višina 2477 mm
maksimalna višina dviga (do prijemala) 2314 mm
maksimalni hod prijemala 1960 mm
prečni pomik prijemala ±160 mm
zasuk prijemala ±78°
masa dvigala 218 kg
premik in upravljanje dvigala ročno

Dvigalo za odklopnike je prvenstveno namenjeno za menjavo odklopnikov, ki so nameščeni v omarah.

Zasnovano je kot ročni hidravlični viličar z dvojnim teleskopom. Postavljen je na štiri kolesa, premikanje pa se izvaja z ročnim potiskanjem ali vlečenjem. Dviganje in spuščanje teleskopa oz. bremena se izvaja preko hidravličnega cilindra in preko sistema bremenskih verig, upravljanje s hidravliko pa z ročnim vzvodom.

Na serijsko izdelanem viličarju se izvršijo predelave in dodelave, posamezni sklopi pa se izdelajo na novo. Namesto klasičnih dvižnih vilic ima dvigalo nameščeno dvižno konzolo, ki je posebej prilagojena za dviganje odklopnikov. Konzola je oblikovana tako, da se izogne lučem tudi pri dvigu odklopnikov v zgornji vrsti, temu pa je prilagojen tudi maksimalni dvig konzole. Minimalni dvig konzole omogoča manipulacijo odklopnikov v spodnji vrsti ali pa odlaganje odklopnika na tla.

 

S pomočjo ročnega vretena je mogoče konzolo pomikati tudi levo/desno, da se prijemališče lažje centrira v ustrezen položaj. Samo prijemalo za odklopnike pa je možno tudi zasukati, tako je možno manipulirati z odklopnikom tudi tako, da je dvigalo nameščeno poševno ali bočno ob omarah. Na ta način je omogočena manipulacija tudi v ožjih hodnikih med omarami, ali pa iskanje najbolj ugodne lege dvigala pri neravnih tleh (stopničkah) ob omarah.