Metalna Senovo

sl en de

VARJENJE IN SESTAVA

Varjenje je specialni proces spajanja dveh ali več delov osnovnega materiala v celoto. Za zagotavljanje tega procesa imamo ustrezno certificirane varilce ter ustrezno usposobljene varilne inženirje. Vsi varilni spoji so predhodno kvalificirani z WPQR (Welding Procedure Qualification Record) in WPS (Welding Procedure Specification).

Pri procesu sestave dobiva izdelek končno obliko. Sestava je predhodno načrtovana v tehnološkem oddelku podjetja. Za samo izvedbo in kakovostno izdelavo izdelka si pomagamo s predhodno izdelanimi pripravami – pripravljene pozicije vlagamo že na točno določeno mesto. Razvoj sestave širimo in razvijamo z vpenjalnimi sistemi in varilnimi mizami, s katerimi dosegamo hitrejše, predvsem pa modularne rešitve. Za te rešitve se zanašamo na vodilno blagovno znamko Denmeler.

ROBOTSKA VARILNA CELICA VARSTROJ

2x varilni robot AX-V4L
maksimalni doseg roke: 1411 mm
maksimalna višina dosega: 1682 mm
število osi: 6

vrtljivi pozicioner P 500V ROBO
maksimalna nosilnost: 500 kg

ROBOTSKA VARILNA CELICA VIRS

varilni robot ARC Mate 120iC/10L
doseg: 2000 m
število osi: 6

H pozicioner, dve vpenjalni strani dolžine 2 m in nosilnosti 500 kg
dvoosni pozicioner premera 3 m in nosilnosti 3000 kg

EPP - elektro obločno varjenje pod praškom

Znaten delež varjenja v našem podjetju predstavlja tudi visoko produktivni postopek EPP – elektro obločno varjenje pod praškom. Postopek poteka avtomatsko zato imamo kar nekaj varilnih vozičkov in namenskih vpenjalnih naprav. Teženje k uporabi varjenja z dvojno žico zagotavlja večjo produktivnost.

MIG/MAG - spajanje v zaščitnem plinu Ar/CO2

Prevladujoč postopek spajanja elementov v Metalni Senovo predstavlja MIG/MAG – varjenje v zaščitnem plinu Ar/CO2. Varjenje izvajamo ročno, avtomatsko z uporabo varilnih vozičkov, pri večjem številu ponovljivih sklopov pa varjenje izvajamo v varilnih celicah, kjer varjenje poteka s pomočjo robota.

REO - ročno obločno varjenje z oplaščeno elektrodo

Pred leti množično uporabljen postopek REO – ročno obločno varjenje uporabljamo le v primeru, če so predpisane take zahteve, za varjenje težko dostopnih mest, bodisi za repetuarno varjenje bodisi na terenu in podobno.

TIG - spajanje v zaščitnem plinu Ar

Opremljeni smo z aparati za TIG – varjenje v zaščitnem plinu Ar. Postopek uporabljamo za manjše sklope, varjenje cevi, dele, kjer je pogoj zagotoviti tesnost elementa in varjenje lahkih kovinskih materialov, na primer aluminij.

VIS-G 17
VIS-G 16
VIS-G 15
VIS-G 14
VIS-G 13
VIS-G 12
VIS-G 11
VIS-G 10
VIS-G 9
VIS-G 1
VIS-G 2
VIS-G 3
VIS-G 4
VIS-G 5
VIS-G 6
VIS-G 7
VIS-G 8